De vliegeraar

De vliegeraar

By Khaled Hosseini

 • Release Date : 2010-11-29
 • Genre : Literair
 • FIle Size : 2.60 MB
Score: 4.0
4.0
From 372 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De vliegeraar Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: Amir en Hassan, de sultans van Kabul. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Voor jou doe ik alles! roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur. De vliegeraar - de debuutroman van Khaled Hosseini verscheen in 2003 en groeide uit tot een internationale bestseller. Internationaal verscheen deze speciale geïllustreerde editie, met foto's uit Afghanistan. De fotos in deze gebonden uitgave werden in samenwerking met de auteur gekozen.

Reviews

 • Erg goed

  5
  By Aadwork
  Ik had Duizend Schitterende Zonnen al gelezen, maar dit boek is in mijn ogen nog beter. Een van de betere boeken die ik gelezen heb, maakte mijn hooggespannen verwachting meer dan waar.
 • Wat een waardeloos boek, geldverspilling, 100% zonde

  1
  By Gertyntuis
  Ik was lekker aan het zonnen in de tuin, opeens! Hè! Ik heb zin in een lekker lang boek, ik was te lui om naar bibliotheek te fietsen. Ik pakte mijn iPad er bij een boek gekocht en lekker lezen. Bij de eerste zin van het boek dacht ik van; WTF?! Waar slaat dit op wat een vreemde opening niet spannend. Absoluut geen aanrader. Toedeloe
 • De vliegeraar

  5
  By Oma van Milan
  Een verhaal, naarmate je het leest, steeds mooier en mooier wordt, vanaf het eerste tot het laatste woord.
 • Boek de vliegeraar

  5
  By Annette Will
  Dit is een prima gratis cadeau! Beter dan gisteren. Ik las het al een poos geleden. Maar nu fijn te hebben op de Ipad en nogmaals te lezen. Bedankt!! Apple
 • Broncode?

  1
  By Pleurtje
  Deze 1ster is te danken aan Apple, dit zegt niks over het boek (wat ik niet kan lezen). Ik dacht, leuk, kan ik hem ook eens lezen, gedownload, maar krijg een foutmelding, waardoor ik hem dus niet kan lezen. Bedankt Apple voor mijn gratis, niet te lezen boek!
 • Top !!

  5
  By Ydeh72
  Meteen gekocht toen t in de boekhandel lag. Wat een meesterwerk en wat een tegenstelling met de Westerse wereld. Het zet je aan het denken over dankbaarheid en gelukkig zijn met de kleine dingen. Top verhaal !!!
 • Mislukte download

  1
  By Edmond77
  Heb het gedownload maar zodra ik het wil openen krijg de melding dat het niet lukt omdat het bronbestand ontbreekt..... Zijn er meer die dat hebben?
 • Goed boek maar knop werkt niet

  3
  By Leon Pieket
  Het kado is hier niet te downloaden wat best jammer is.
 • Bedankt

  4
  By TopOfNothing
  Bedankt voor het presentje. T is een mooi boek dat ook in de boekenkast staat. @mir: je moet eerst ibooks downloaden, dan lukt t wel
 • Kadp welk kado

  1
  By Mouskey
  Boek laat zich niet ophalen. Ook ik kan niet de download of fragment gebruiken zijn en blijven inactief. Dus ja ik kijk wel een gegeven paard in de bek. Want er word niets gegeven. Had t graag opnieuw gelezen na de papieren versie lekker via phone of pad t te lezen. Maar mag blijkbaar niet. Net als verleden jaar een boek en film zich niet op lieten halen.

keyboard_arrow_up