Het Braakland

Het Braakland

By Maarten 't Hart

  • Release Date : 2013-09-05
  • Genre : Korte verhalen
  • FIle Size : 0.82 MB
Score: 4.0
4.0
From 49 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Het Braakland Maarten ’t Hart is ongetwijfeld een van de meest beminde en meest gelezen verhalenschrijvers van de hedendaagse Nederlandse literatuur. Vanaf het begin van zijn schrijverscarrière heeft hij een omvangrijk lezerspubliek weten te boeien, juist ook met zijn verhalen. De Arbeiderspers zal de verzamelde verhalen in twee fraaie, gebonden delen uitbrengen, te beginnen met De vroege verhalen.
 De sterk autobiografische verhalen in dit deel bestrijken de eerste levenshelft van de auteur, vanaf de leeftijd van een jaar of zes tot voor in de dertig. ‘Vroeg’ heeft hier dus geen betrekking op het tijdstip van het ontstaan der verhalen, maar op het tijdstip waarop de verhalen zich afspelen. Achter elkaar gelezen geven ze een onopgesmukt beeld van de jeugdjaren van Maarten ’t Hart in Maassluis en van zijn eerste jaren in Leiden.

Reviews

  • Het Braakland

    4
    By Karinkong
    Het is of je zelf in de kerkbank zit. Ik heb het verhaal eerder gelezen en was getroffen door de prachtige beschrijving van de personages. Heel grappig hoe de schrijver verwarring schept door middel van de fantasie van het jongetje over het woord ijs, wat natuurlijk eis moest zijn. Hoe zo,n woord een heel leven gaat leiden, een prachtig verhaal!

keyboard_arrow_up