De cirkel

De cirkel

By Dave Eggers

 • Release Date : 2013-10-30
 • Genre : Fictie en literatuur
 • FIle Size : 4.48 MB
Score: 4.0
4.0
From 171 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De cirkel Alles wat gebeurt moet openbaar zijn

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Privacy is diefstal

Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Geheimen zijn leugens

De Cirkel is een intelligente, scherpe en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit (finalist Pulitzer Prize), Zeitoun, Wat is de Wat (finalist National Book Critics Circle Award en winnaar Prix Médicis) en Een hologram voor de koning (finalist National Book Award). Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeneys en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize.

`Misschien wordt de term een verontrustend boek soms wat lichtvaardig gebruikt. In het geval
van De Cirkel lijkt het haast een understatement (****) de Volkskrant

`Eggers verzint niets. Hij gaat uit van het bestaande en gaat gewoon een stapje verder. Dat maakt
zijn boek ook zo relevant, en angstaanjagend (****1/2) De Morgen

Reviews

 • De wereld zoals Facebook ‘m wil

  4
  By Koek3nbakk3r
  Dave Eggers beschrijft hier de situatie die we over een aantal jaar kunnen hebben als sociale media mede dankzij technologie verder evolueert en de bedrijven en overheden er verder mee aan de haal gaan. En dat op een manier geschreven die het zeker niet droog of technisch maakt en zelfs nog wat ruimte laat voor romantiek. Of de toekomst er uitziet als Eggers beschrijft zullen we gaan zien, maar hij deed me met dit boek in ieder geval wel kritisch stilstaan bij de minder positieve mogelijkheden van onze naderende realiteit...
 • Desillusie

  2
  By Papillon11
  Zo enthousiast als ik was, zo gedesillusioneerd was ik aan het eind. Zo'n bruusk einde alsof de schrijver er geen zin meer in had. Dat dit het boek van de maand was bij DWDD verbaast mij. Volgens mij heeft Matthijs het boek nooit uit gelezen.
 • The Circle

  1
  By Raymond Calis
  Interessant uitgangspunt, maar wat kinderachtig geschreven! Oppervlakkig en voorspelbaar. Wat 50 shades of grey is voor Histoire d'O is the circle voor 1984: een minder dan slap aftreksel! Heb t uitgelezen om mij te verbazen en te ergeren. Man, man, man wat een bagger!
 • Aardig boek

  2
  By Hyorider
  Een aardig boek maar niet erg verrassend. De " nieuwe" technieken die besproken worden bestaan allemaal al en veel gebeurtenissen in het boek die voor je gevoel een keerpunt kunnen betekenen op een later punt komen helemaal niet terug. Het einde is erg abrupt ,het lijkt wel of de schrijver het boek zat was.
 • De Cirkel

  5
  By Opa Dirk
  Van het begin tot het verrassende eind, adembenemend. Dirk
 • Kwalitatief uitermate teleurstellend

  2
  By _CandyMan_
  ...

keyboard_arrow_up